Lubimy podroby, no...nie wszystkie może ale żołądki, serca i wątróbkę no i ozorek lubię, tak jak i G. więc robię dość często i najczęściej w formie zupy właśnie, polecam bo to smaczne, pożywne i chude mięso.
potrzebujemy na 3 porcje:
- 60 dkg żołądków kurzych oczyszczonych
 - ziele angielskie 5 sztuk
 - liść laurowy 3 sztuki
 - 2 - 2,5 litra bulionu drobiowego (ew. z kostki) z marchewką
 - 4 łyżki kaszy manny
 - pęczek pietruszki
 - pieprz, sól
 
można też nie dawać kaszy manny i doprawić zupę dużą ilością majeranku zamiast pietruszki i będzie prawie jak flaczki:)
O też robię takie flaczki, bo tych prawdziwych nie lubię. Za to te z żołądków - niebo w gębie :)
OdpowiedzUsuńTo prawda pyszne są, robię tez takie z mięsa kurczaka po prostu, ale te mają fajny smak:)
Usuń